روغن سدر
عطر و بوی خوش و مزایای بهداشتی فراوان موجود در روغن سدر آن را به عنوان یک عنصر زیبایی باور نکردنی تبدیل نموده است که می تواند بسیاری از مشکلات پوست و مو را درمان نماید.
این روغن همه کاره با دارا بودن خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی قادر به درمان بسیاری از مسائل پوست و مو می باشد.
روغن سدر چیست ؟
روغن سدر یکی از بی نظیر ترین و مفید ترین روغن های گیاهی است که با دارا بودن خواص بسیار شگفت انگیز بهترین راه حل، برای درمان بسیاری از مشکلات پوست و مو شناخته شده است.
این روغن مفید گیاهی با دارا بودن رنگ زرد و حالت چسبنده خود از دانه سدر استخراج می شود و طبیعت روغن سدر گرم و تر می باشد.
ترکیبات مهم تشکیل دهنده روغن سدر
- آلفا سدرین
- بتا سدرین
- سدرول
- ویدرول
- ﺗﻮﺟﻮﭘﺴﻦ
- سسکوئیترپن
روغن سدر چگونه تهیه می شود ؟
روغن سدر اسانسی معطر و بسیار خوشبوست که از دانه های درخت سدر به دست می آید. روش تهیه روغن سدر فرایندی بسیار پیچیده و وقت گیر است.
این روغن توسط تقطیر با بخار آب و سدر با خلوص بسیار بالا تهیه می شود و علاوه بر مزایای درمانی ذکر شده بوییدن رایحه گرم، چوبی و خاکی آن می تواند حس مثبت اندیشی، تازگی و آرامش را به ما القا نماید.
روغن سدر در علم رایحه درمانی یا آرماتراپی جایگاهی بسیار باشکوه داشته و از آن برای آرامش ذهن و افزایش تمرکز استفاده می کنند.
خواص روغن سدر
این روغن دوست داشتنی و بسیار معطر در تولید بسیاری از لوسیون ها و شامپو های زیبایی کاربرد داشته و استفاده موضعی از آن به تنهایی نیز می تواند مزایای بی شماری را برای شما به همراه داشته باشد.
با هم برخی از خواص روغن سدر برای پوست و مو را مرور می کنیم:
1. روشن کننده رنگ پوست
روغن سدر یکی از برترین روغن های گیاهی جهت روشن نمودن رنگ پوست می باشد که به عنوان یک عنصر کلیدی در تهیه بیشتر محصولات روشن کننده پوست از آن استفاده می شود.
استفاده از اسانس سدر می تواند گردش خون را در پوست بهبود بخشیده و از این طریق در سفید شدن پوست تاثیر بسزایی داشته باشد.
2. درمان اگزما
اگزما یک مشکل پوستی است که سبب ظهور علایمی مانند خشکی، خارش، تاول و یا ترک بر روی پوست میشود.
روغن سدر، با دارا بودن ترکیبات ضد التهابی و آنتی باکتریال خود در درمان اگزما و علایم پوستی ناشی از آن بسیار سودمند است.
3. بهترین مرطوب کننده پوست
این روغن گیاهی همچنین می تواند رطوبت مورد نیاز پوست را فراهم کرده و از این طریق با هیدراتاسیون پوست از خشکی پوست جلوگیری نماید.
به همین دلیل است که بسیاری از مردم در فصل زمستان از این روغن گیاهی استفاده می نمایند تا از عوارض ناشی از سرمای فصل زمستان بر روی پوستشان در امان بمانند.
4. ضد ریزش مو
مصرف موضعی روغن سدر بر روی پوست سر سبب افزایش گردش خون در پوست سر و تحریک فولیکول های مو می شود و از این طریق سبب افزایش رشد موها و جلوگیری از ریزش موها می شود.
با افزودن این روغن به شامپوی خود می توانید از مزایای درمانی آن در جهت تقویت و پرپشت شدن موهایتان استفاده نمایید.
5. ضد شوره
اگر خشکی پوست سر و شوره شما را عذاب می دهد با استفاده از این روغن می توانید بر این مشکل به راحتی غلبه نمایید.
این روغن، پوست سر را تقویت نموده و سبب افزایش گردش خون در پوست سر می شود و در طی همین فرایند شوره سر و خشکی پوست سر شما را درمان می نماید.
6. نرم کننده مو
این روغن با دارا بودن ترکیبات بی نظیر و مواد موثره فراوان در نرم کردن موهای زبر و خشن و تغذیه عمقی موها اثرات فوق العاده ای را به همراه دارد.
با استفاده منظم از این روغن می توانید به راحتی موهایی نرم و سالم داشته باشید و از صاف کردن موهایتان با استفاده از این روغن لذت ببرید.
7. درمان انواع مشکلات مو
کافیست 2 قاشق غذا خوری روغن هسته انگور را به همراه 1 قاشق چایخوری روغن زیتون + 5 قطره روغن جوانه گندم و 20 قطره روغن سدر مخلوط نمایید.
تمام مخلوط را روی کف سر ریخته و به خوبی ماساژ دهید. پس از 2 الی 3 ساعت 15 قطره روغن سدر را به همراه شامپوی خود روی سر ریخته و موهای خود را شستشو نمایید.
8. بهبود عملکرد مغز با روغن سدر
بر اساس یافته های مدیتیشن خواص آرام بخش عطر سدر، فرد را سرحال کرده و ذهن را آرام میکند.
روغن سدر به علت دارا بودن رایحه ای بسیار دل انگیز با افزایش تولید هورمون سروتونین در مغز به مثابه یک داروی بسیار آرام بخش در کاهش تنش و استرس که سلامت عمومی را تحت تاثیر قرار میدهند نقش موثری دارد.
9. ضد عفونی کننده منزل
کافیست ۴ قطره روغن سدر را به همراه 3/1 فنجان آب + 1/2 قاشق غذا خوری صابون کاستیل مایع و 8 قطره روغن پرتقال وحشی و 4 قطره روغن لیمو مخلوط نمایید و سپس در یک ظرف اسپری دار بریزید و اسپری نمایید.
10. آفت کش و دافع حشرات
روش اول : کافیست چند قطره از روغن سدر را داخل دستگاه بخور چکانده و یا چند قطره از روغن سدر را داخل ظرف اسپری دار ریخته و محلول را به تمام نقاط منزل و حتی گیاهان اسپری نمایید.
روش دوم : 40 قطره از روغن سدر را به همراه 20 قطره آویشن و 15 قطره روغن لیمو و 1/2 قاشق چایخوری گلیسیرین مخلوط نمایید و به هرنقطه ای از بدن که می خواهید بچکانید و سطح پوست را چرب نمایید.
11. درمان التهاب مثانه
کافیست ۸ الی 10 قطره از روغن سدر را داخل وان حمام ریخته و به مدت 20 الی 30 دقیقه در آن بنشینید.
12. جلوگیری از بیماری های کلیوی
کافیست چند قطره از روغن سدر را بر روی کلیه های خود چکانده و ماساژ دهید.
13. ضد قارچ
کافیست چند قطره از روغن سدر را به همراه روغن نارگیل ترکیب کرده و مخلوط آماده شده را بر روی محل مورد نظر چکانده و ماساژ دهید.
14. درمان آلوپسی آره آتا
کافیست چند قطره از روغن سدر را به همراه روغن آویشن، روغن رزماری و یا روغن اسطوخدوس ترکیب نمایید و مخلوط آماده شده را روی پوست سر خود بچکانید و ماساژ دهید.
15. تسکین سرفه
کافیست چند قطره از روغن سدر را روی قفسه سینه و گلوی خود بچکانید و ماساژ دهید. میتوانید 1 الی 2 قطره از روغن سدر را در داخل بینی یا بالای لب بچکانید و ماساژ داده و استنشاق نمایید.
16. خوشبو کننده هوا
کافیست چند قطره از روغن سدر را به همراه روغن یاسمین، روغن رز، روغن چوب صندل، روغن کاج و یا روغن اسطوخدوس مخلوط نمایید و ترکیب آماده شده را داخل دستگاه بخور چکانده و استنشاق نمایید.
17. تنظیم قاعدگی
کافیست 1 الی 2 قطره روغن سدر را به همراه 1 قاشق غذاخوری روغن حامل ترکیب کرده و به قسمت پایین شکم و کف پاهایتان بچکانید و ماساژ دهید.
18. سفت کننده عضلات
کافیست 3 الی 5 قطره روغن سدر را به کف دستانتان بمالید و سپس ماهیچه های خود را ماساژ دهید.
19. دهانشویه
کافیست چند قطره از روغن سدری را به همراه آب رقیق کرده و در دهان بچرخانید. توجه فرمایید که محلول را قورت ندهید.
20. درمان برونشیت
کافیست 2 الی 3 قطره از روغن سدر را به همراه آب رقیق کرده و قبل از خواب قفسه سینه و گلوی خود را با این ترکیب ماساژ دهید.
21. درمان عفونت سینه
کافیست 2 الی 3 قطره از بخار روغن سدر را استشمام نمایید.
22. درمان بی خوابی
مطالعات نشان داده است افرادی که از بی خوابی و افسردگی رنج می برند با استشمام بوی این روغن می توانند به راحتی خوابی راحت و ذهنی شاد و شاداب داشته باشند.
روش اول : کافیست 1/3 فنجان روغن نارگیل را به همراه 12 قطره روغن اسطوخدوس + 12 قطره روغن سدر و 6 قطره روغن پرتقال وحشی مخلوط نمایید و ترکیب بدست آمده را قبل از خواب به کف پا و کمر خود بچکانید و ماساژ دهید.
روش دوم : کافیست 30 دقیقه قبل از خواب چند قطره از روغن سدر را روی رخت خوابتان بپاشید.
23. درمان زخم و جای زخم
کافیست 2 الی 3 قطره از روغن سدر را به همراه 2 الی 3 قطره روغن نارگیل مخلوط نمایید و ترکیب آماده شده را روی محل زخم خود چکانده و به آرامی ماساژ دهید.
24. دافع موش
کافیست چند قطره از روغن سدر را بر روی گلوله پنبه چکانده و در نقاط مختلف منزلتان قرار دهید.
25. درمان پوسته پوسته شدن پوست
کافیست 2 قطره از روغن سدر را به همراه روغن نارگیل ترکیب کرده. ترکیب آماده شده را روی پوستتان چکانده و 5 دقیقه ماساژ دهید. پس از 30 دقیقه پوست خود را با آب ولرم بشویید.
26. درمان خارش پوست
کافیست 5 قطره از روغن سدر را در وان حمام ریخته و در آن استراحت نمایید.
27. خواص روغن سدر برای استخوان ها و عضلات
این روغن با دارا بودن ترکیبات ضد التهابی در درمان التهاب مفاصل و بافت ها بسیار موثر بوده و از این رو استفاده موضعی از آن در کاهش دردهای بیماری روماتیسم که منشاء التهابی دارد بسیار سودمند است.
این روغن همچنین در درمان اسپاسم های عضلانی و تقویت عضلات و مفاصل نقش بسیار موثری دارد.
مصرف روغن سدر در چه افرادی ممنوع می باشد ؟
- زنان باردار
- مادران شیرده
- افراد دارای پوست حساس
- کودکان زیر 12 سال
آیا می توان از روغن سدر به صورت خواکی استفاده نمود ؟
اگر چه از برخی از روغن های گیاهی مانند روغن نارگیل، روغن کنجد، روغن هسته انگور و … به صورت خوراکی نیز می توان استفاده نمود اما روغن سدر از این قاعده مستثنی بوده و مصرف خوراکی روغن سدر بسیار خطرناک است.
این روغن بسیار قوی بوده و استفاده خوراکی از آن سبب بروز عوارضی مانند افزایش فشار خون، استفراغ، تهوع، تشنگی یا حتی آسیب به دستگاه گوارش می شود.
بنابراین از مصرف خوراکی روغن سدر جدا خودداری نمایید. تا دچار عوارض روغن سدر که در بند قبل بدان اشاره شد نشوید.
سایر خواص روغن سدر
- کاهنده درد های ناشی از قاعدگی
- تکرر ادرار و پاکسازی سموم بدن
- ضد سرفه
- کاهنده وزن
- کاهنده قند خون
- افزایش دهنده سوخت و ساز بدن
- مبارزه با پوسیدگی های دندانی
- دفع کننده حشرات
- ضد اسپاسم های دستگاه گوارش
- درمان آکنه
- درمان گرفتگی سینه
- بهبود دهنده خواب شبانه
- افزایش تمرکز و قدرت ذهن
بیشتر بخوانید :
فواید بی نظیر روغن شتر مرغ برای مو و عوارض جانبی این روغن
8 خاصیت درمانی روغن بنه برای سلامتی
۵ خاصیت شگفت انگیز روغن سداب + طرز تهیه روغن گوش
ویدیو آشنایی با خواص و فواید شگفت انگیز روغن کندر